Сряда, 07 Юли 2021 06:11

Управленската програма на ГЕРБ акцентира върху доходи, модерно здравеопазване, образование и икономически подем

Околовръстният път край Павликени е регионален приоритет 

 

Трайно повишаване на доходите, модерно здравеопазване и достъпна медицинска помощ в най-далечните райони, образование и икономически подем са приоритети в управленската програма на ГЕРБ. Доверието е ключът към нормалните човешки отношения – затова кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС за Великотърновски район са сред хората и ежедневно провеждат серия от откровени разговори с тях за решенията за постигане на приоритетите, за настоящето и бъдещето. Съставянето на национално отговорно и работещо правителство е изключително важно, за да спре безвремието, в което е изпаднала страната при служебното правителство. 

Водач на листата на ГЕРБ-СДС е хирургът проф. д-р Костадин Ангелов, доскорошен здравен министър, превел България през втората и третата вълна на пандемията от Ковид-19. А кандидатът на Павликени за 46-о Народно събрание е младият политолог, университетски преподавател и два мандата общински съветник Венцислав Георгиев. 

В програмата на ГЕРБ модернизацията на болниците е сред акцентите в сферата на здравеопазването. В края на управленския мандат един лекар ще получава 3 средни брутни работни заплати, един специалист по здравни грижи – 2 средни брутни и един санитар – 1 средна брутна. Така младите лекари ще бъдат мотивирани да се развиват в България и да останат в по-малките болници. Друга мярка в тази насока е тристълбовото финансиране – възнаграждение от болницата и субсидии от държавата и общината, както и за осигуряване на общински жилища. Ще бъдат създадени и 30 мобилни медицински центъра, финансирани от държавата. Тези лекари с апаратурата ще достигат до всяко едно отдалечено населено място. Същото важи и за създаването на мобилни аптеки.

Санирането да продължи при непроменени условия предвижда ГЕРБ. Одобрените блокове, които все още не са санирани, ще са сред първите по новата програма и без собствениците да плащат – 100% ще остане безвъзмездната помощ. Именно заради това мерките за енергийна ефективност бяха вкарани в Плана за възстановяване и устойчивост. 

Фокус към малките производства и земеделските производители чрез всички законови механизми е друг от  акцентите в програмата. Целта е прогнозиране и повече подкрепа към малките и средните предприемачески инициативи в сектора на селското стопанство. 

Единствено при управление на ГЕРБ АМ „Хемус“ ще бъде завършена в рамките на две години. Със спирането на строителството служебното правителство блокира икономическия растеж на цяла Северна България, на Павликени и Сухиндол. Само допреди три месеца 80 км. от аутобана бяха в напреднала фаза на строеж, подготвяше се изграждането и на последните 70 км. до Велико Търново. Днес средствата за магистралата са пренасочени за други проекти.

Обходният път на Павликени е сред регионалните приоритети на Коалиция ГЕРБ-СДС. Преди три месеца като премиер лично Бойко Борисов инспектира пътното трасе, беше запознат с проблема и се ангажира с изграждането на обхода при ново управление на ГЕРБ. Затова и инфраструктурният обект достигна до фаза процедура за проектиране, която стартира в Пътната агенция. 

Обектът трябва да бъде построен преди старта на строителството на магистрала „Хемус“. За довършителните дейности на невралгичния участък с дължина пет километра са необходими около 6 млн. лева.

В Павликени чрез общите усилия на местната и изпълнителната власт през последните четири години са санирани училищата, строят се и се ремонтират пътища, основно се подобрява инфраструктурата. Градът и общината са един от примерите, че ГЕРБ не дели общините по политически критерии, а работи за подобряване на качеството на живот на всички български граждани.

 

Прочетена 494 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.